пятница, 8 февраля 2013 г.

надання земельної ділянки для садівництва

Передумовою розвитку ринку земель  залучення до обгу земельних длянок громадян, що набули х у власнсть шляхом приватизац для будвництва  обслуговування жилого будинку, господарських будвель  споруд, ведення особистого селянського господарства, садвництва, дачного  гаражного будвництва. Динамку розвитку селянських (фермерських) господарств, присадибних земельних длянок та особистих селянських (пдсобних) господарств, надання земельних длянок для садвництва, для снокосння й випасання худоби можна побачити на рисунках 2 - 6.

          Передача земельних длянок безоплатно у власнсть громадян у межах норм, визначених Земельним кодексом Украни, провадиться один раз по кожному виду використання.

          д) для будвництва ндивдуальних гаражв - не бльше 0,01 гектара.

          A) для ндивдуального дачного будвництва - не бльше 0,10 гектара;

          гектара;

          г) для будвництва  обслуговування жилого будинку, господарських будвель  споруд (присадибна длянка) у селах - не бльше 0,25 гектара, в селищах - не бльше 0,15 гектара, в мстах - не бльше 0,10

          в) для ведення садвництва - не бльше 0,12 гектара;

          б) для ведення особистого селянського господарства - не бльше 2,0 гектара;

          ради, дезнаходиться фермерське господарство;

          а) для ведення фермерського господарства - в розмр земельно частки (паю), визначено для членв сльськогосподарських пдпримств, розташованих на територ сльсько, селищно, мсько

Громадяни Украни мають право на безоплатну передачу м земельних длянок з земель державно або комунально власност в таких розмрах:

-        одержання земельних длянок з земель державно  комунально власност в межах норм безоплатно приватизац.

-        одержання земельних длянок внаслдок приватизац державних  комунальних сльськогосподарських пдпримств, установ та органзацй;

-        приватизац земельних длянок, як перебувають у користуванн громадян;

Безоплатна передача земельних длянок у власнсть громадян провадиться у раз:

На рис. 1 Пдстави для одержання земельних длянок у власнсть

На рисунку 1 зазначен пдстави згдно яких громадяни та юридичн особи мають право одержати земельн длянки у власнсть згдно Земельного кодексу Украни.

Право власност на землю - це право володти, користуватися  розпоряджатися земельними длянками. Право власност на земельну длянку поширються в  межах на поверхневий (Aрунтовий) шар, а також на водн об'кти, лси  багаторчн насадження, як на нй знаходяться (ст. 71 Земельного кодексу Украни).

31 березня 2009, 16:34Порядок видач та виготовлення державних актв на право власност на земельн длянки

31 березня 2009, 16:34Порядок видач та виготовлення державних актв на право власност на земельн длянки

Комментариев нет:

Отправить комментарий